• Snabb leverans!
  • Fri frakt
  • 30 dagars öppet köp
Att tänka på inför festen
Tips och råd

Att tänka på inför festen

Ett par snygga skor är för många av oss en självklarhet när vi ska på fest. Men det vi inte vill vara med om är att tvingas gå hem när det är som roligast på grund av skavsår och smärtande fötter.
För att undvika ett sådant scenario finns det flera bra knep att ta till innan det är dags att bege sig ut i partynatten. Det handlar främst om att förebygga och minimera risken att dina favoritskor ska skava och trötta ut dina fötter – och det kan du göra redan i dag.

1. Köp rätt skor

Om skorna inte känns bekväma i butiken kommer de definitivt inte att vara sköna på fötterna efter några timmar på dansgolvet.
Att tänka på för henne: Välj inte för höga klackar; testa Wendy Nguyens tips att ställa sig på tå i ett par högklackade skor. Om du inte får ett mellanrum på cirka två centimeter mellan häl och klack så är klacken troligtvis för hög för dig. Vill du fortfarande ha en hög klack är en tjock platåsula framtill att föredra.

2. Skydda dina nya skor

Impregnera med en impregneringsspray, det ger ett bra skydd mot vatten och smuts.

4. Preppa fötterna med en härlig pedikyr.

Klipp naglarna, fila bort förhårdnader och smörj in fötterna med en härlig fotkräm.
Spritza gärna fötterna med Springyards silk foot spray innan du ger dig ut på galej, det ger en kylande och mjukt väldoftande hinna på huden som reducerar friktion.

5. Förebygg

För att undvika den värsta smärtan i fötterna är det bra att agera proaktivt. Med ett par sköna sulor eller inlägg kan du förlänga partynatten.
Om du bär klackar så vilar din tyngd främst på den främre delen av foten, då kan ett par gelinlägg verka förebyggande. Inläggen dämpar stöten mot trampdynan. Testa även att tejpa ihop din tredje och fjärde tå (räknat från stortån som är nummer ett).
Läs mer om det HÄR

6. Gå in skorna

Möjligtvis den viktigaste punkten på denna lista. Bär inte dina nya skor till en viktig fest innan du gått in dem.
Läs mer om hur du går in ett par skor HÄR

7. Ta med dig första hjälpen

Ladda upp med skavsårsplåster att ta med...och ett par extraskor ifall det blir akut.