• Snabb leverans!
  • Fri frakt
  • 30 dagars öppet köp

83 produkter

Vill du hålla dig torr om fötterna?

Under vattentåliga skor samlar vi alla skor där du håller dig torr of fötterna. Oavsett årstid. Med vårt oberäkneliga väder och ofta blöta underlag så är det skönt att veta att dina skor klarar alla situationer.

Dels kan du hitta allväders skor med plast- eller syntetiskt material. De flesta skor med syntetiskt material är vattentåliga men det är bara allvädersskor och allvädersboots där man tejpar sömmarna -för att undvika vattenläckage. Allvädersskor är i stort sett underhållsfria – torka bara av med en trasa ifall dom är smutsiga.

Fördelar att välja en sko med ett vattentätt membran är att dessa skor låter fötterna andas och transportera bort överskottsvärme från fötterna. Det finns många membran att välja mellan men de som klarar högst vattentryck är GoreTex, där du också har garanti att dom är vattentäta. Skor utsätts ofta för högt tryck när man är aktiv, vid vandring etc.

Fukt är det som är absolut mest kylande så letar du efter varma vinterskor så välj en modell som även är vattentät.

Vårda och skydda dina vattentåliga skinnskor precis som vanligt.

Skinn som utsätts för väta slits mycket. Ett litet tunt lager skokräm eller vax skyddar skinnet från att torka ut. Blir utsidan blöt så låt torka långsamt, använd eventuellt en stöveltork så du torkar dom inifrån och ut.


Skoman har ett brett urval med vattentäta bootskängor, lågskor, stövlar och vinterskor. Vattentäta löparskor och finare skinnskor. Med varmfoder till vintern eller tunnare som passar året om