• Snabb leverans!
  • Fri frakt
  • 30 dagars öppet köp

33 produkter

FINSKOR

Dressade finskor till män kan delas in i Oxfordskor och Derbyskor. Skillnaden är snörningen, Oxford har stängd snörning och uppfattas som något mer dressad och strikt, Derby har öppen snörning och passar oftast fler typer av fötter.

Det finns många olika utseenden och tåformer att välja mellan t.ex. plain-toe, toe-cap eller wing-tip (brogue). Ju slätare modell ju mer dressad. Till en slät ovandel kan bara de allra bästa skinnen användas.

En klassisk dressad herrsko blir aldrig omodern och vi rekommenderar alla män och killar att investera i ett par – vem vet, du kommer kanske behöver ett par med kort varsel och då är det bra att ha snygga finskor i sko-garderoben till en väns bröllop eller kanske Nobelfesten?

Visste du mittendelen av kohuden är den mest slitstarka och snygga (ryggen på kon). Det är endast denna del som  används till skornas framdel, som utsätts för mest påfrestning.

Kalvskinn anses vara dom finaste skinnen, mer slitstarkt och snyggare. Getskinn är dom mjukaste skinnen och kallas chevraux. Fantastiskt skinn men används framförallt till handskar eller som skinnfoder då skinnet är tunnare och mer ömtåligt.

Garverier - Det räcker inte med fina hudar – ett bra garveri måste bearbeta och behandla hudarna. Alla världens garverier klassas in i olika grupper av LWG, leather working group. Utifrån kvalitet, miljöpåverkan och sociala aspekter. De bästa blir guldklassade – dit hör bla Ecco med egenägda garverier.