• Snabb leverans!
  • Fri frakt
  • Öppet köp i 30 dagar

32 produkter

GUMMISTÖVLAR

Till alla yngre barn är gummistövlar ett måste! Garanterat vattentäta, praktiska och tåliga. Bara tvätta av med lite tvål och vatten.

Välj mellan gummi, neoprene eller PU som passar väldigt bra under vinterhalvåret. Textilfodrade eller varmfodrade med fleece eller teddy pile under höst och vinter.

Säkerställ att stövlarna torkar upp ordentligt invändigt för fuktiga stövlar blir väldigt kalla. Det är svårt att tvätta gummistövlar invändigt men ofta går det bra.

Gummi? Vi kallar ofta alla typer av regnstövlar för gummistövlar men det är egentligen inte korrekt.

I en PU stövel finns inget gummi alls men behåller värmen pga dess luftfyllda slutna celler. Det går inte säga exakt hur stor del naturgummi som finns i respektive stövel då man behöver tillsätta andra material för att göra dom slitstarka, mjuka etc. Gummi är exklusivt, miljövänligt med massa bra egenskaper – flexibelt, isolerande och stabilt.

En del stövlar såsom Kavat Gimo är gjorda av termoplastik elastomer, som vi kan kalla konstgjord gummi. Giftfria, lätta och tvättbara i maskin. Bioplast som framställs av restprodukter och därför miljömässigt ett bra val.

 

En kaka till kaffet? 

Vi använder cookies för att optimera din upplevelse på siten. Vill du veta mer kan du läsa allt om det här.

Cookiepolicy