• Snabb leverans!
  • Fri frakt
  • 30 dagars öppet köp

78 produkter

BOOTS OCH KÄNGOR

Barnkängor och boots är förmodligen höstens och vinterns viktigaste barnsko inköp! Ofta är det svårt att hitta den perfekta kängan till barnen som både skall vara snygg/cool varm, vattentät och slitstark. Vi trekommenderar två par att byta med.

Ett par som snyggkängor och ett par vinterkängor som tål mycket lek och bus. Det är skönt och praktiskt med barnskor som är vattentäta och det finns många olika membran t.ex. Gore-Tex som håller för högst vattentryck samtidigt som dom ”andas”.

Vintern i Sverige varierar mycket i vårt avlånga land och kan vara väldigt olika beroende på var man bor. Där det är mycket snö vill du ha en varmfodrad känga med högre skaft. Där vintrarna är lite mildare räcker det kanske med en lägre känga med tunnare textil eller fleece foder. Komplettera då gärna med ett par extra sockor under kallare dagar.

Att tänka på! 

- Det är lätt att frysa om skorna inte är helt torra invändigt. Använd stöveltork och se till så att dina barn har helt torra skor på morgnarna. Töm även skorna på grus och rengör regelbundet så håller dom längre.

- Inläggssulor. Glöm inte köpa lösa inläggssulor och lägg i vinterskorna. Gärna i ull som värmer även om dom är fuktiga.

- Växtmån. Vinterskor till barn bör vara runt 1,5 cm större än barnets fötter. Upp till 2 cm går bra men inte större. Du vill kunna få plats med värmande ullsockor och innersula. Undvik att köpa för stora skor, de slits oftast ändå ut fortare än barnet hinna växa ur dom.