• Snabb leverans!
  • Fri frakt
  • 30 dagars öppet köp
Ta hand om dina fötter och skor
Tips och råd

Ta hand om dina fötter och skor

Varmare väder innebär varma fötter och svettiga, illaluktande skor, men oroa dig inte – vi har lösningarna för att hålla både dina skor och fötter fräscha! Att ta av sig skorna och känna en stark lukt av fotsvett är verkligen inte roligt. En fot svettas nästan en deciliter per fot varje dag och som dina skor absorberar. Svettiga och fuktiga skor är en grogrund för bakterier som gör att det uppstår dålig lukt. Men det finns effektiva sätt att bekämpa både svett och lukt. Här är några tips:

https://www.skoman.se/pub_docs/files/Startsida-Slider-DESKTOP-Inspobild-3-2.jpg

Låt även dina skor få lite välbehövlig vila

Under en dag kan en fot svettas upp till en deciliter. Utan en iläggssula måste skon absorbera all fukt vilket är direkt dåligt för skons livslängd. En iläggsula suger däremot upp fukten och du kan enkelt ta ur och torka, lufta eller tvätta, vilket bidrar till en torr och bakteriefri sko. Det finns många sulor som ger en fräschare känsla i skorna.
En variant är deo-sulor med en svag doft som både andas, absorberar och gör att skon luktar gott. Byts ut efter någon veckas användning för att skon och foten ska fortsätta hållas fräscha. Ett annat alternativ är frottésulor som fungerar extra bra för barfotafötter och som går att tvätta efter användning. Vissa lädersulor, finns både som platta och uppbyggda, har ett aktivt kolfilter som absorberar fukten. Kolfiltret motverkar på så sätt bakterier och tar hand om doften.

Bakterierna trivs, lever och frodas både på dina fötter, i strumporna och i dina skor. Men till skillnad från fötterna och strumporna som du oftast tvättar varje dag så förblir skorna många gånger otvättade i veckor, månader eller till och med år i sträck. Det är därför inte speciellt konstigt att skorna börjar lukta riktigt illa efter ett tag. Källa: Fotbutiken

https://www.skoman.se/pub_docs/files/Startsida-Slider-DESKTOP-Inspobild-2.jpg

En välmående kropp börjar i dina fötter

Det kan vara bra att låta skorna vila ännu längre under de varma sommarmånaderna så att dom får torka ordentligt. Försök därför att inte använda dem oftare än var tredje dag, och sätt gärna i ett skoblock med antibakteriella egenskaper. Passa även på att ge dom en ordentlig uppfräschning på utsidan..det är faktiskt inte bara insidan som räknas😊