• Snabb leverans!
  • Fri frakt
  • Öppet köp i 30 dagar

Vinterkängor

22 produkter

Beroende på var i landet du bor så är kraven och behoven helt olika. Och inte bara var man bor utan även vilken stil du har. Det finns som tur är riktigt tuffa och snygga dam vinterkängor som även är riktigt varma och praktiska. Kan man vara mer inne än med ett par Moon Boots? Hur varma och isolerande behöver dina vinterkängor vara? En grövre sula där du kommer upp högre från marken är ofta det bästa. PU stövlar (polyuretan) är mycket isolerande då materialet innehåller mycket luft som blir skyddande. Finska Kuoma har isolerande PU sulor samt överdelar i isolerande cellplast (liggunderlagsmaterial) som håller värmen länge.

Hur väljer jag rätt vinterkänga?

När du väljer vinterkängor för dam så får dom gärna vara en aning rymliga. Luften är nyckeln till att hålla värmen. Gummi är till viss del isolerande men tänk på att en tät stövel såsom fodrade gummistövlar inte andas och fukten kan göra att du fryser lättare. Material som Neoprene är vattentätt och eftersom dom är lättare än gummi så får man känslan av att dom andas och håller dig varmare bättre.

Använd med fördel en rejäl ullsocka men det blir inte varmare att använda många strumpor då luftlagret därmed kan försvinna. För dom mest frusna så finns det eluppvärmda sulor.

Välkomna in till Skoman och se vårt sortiment online eller tala med våra säljare i butik för att hitta en snygg vinterkänga som kan passa dig bäst!

En kaka till kaffet? 

Vi använder cookies för att optimera din upplevelse på siten. Vill du veta mer kan du läsa allt om det här.

Cookiepolicy