• Snabb leverans!
  • Fri frakt
  • 30 dagars öppet köp

70 produkter

Vinterkängor, ett måste i vårt nordiska klimat.

Beroende på var i landet du bor så är kraven och behoven helt olika. Och inte bara var man bor utan även vilken stil du har. Det finns som tur är riktigt tuffa och snygga dam vinterkängor som även är riktigt varma och praktiska.

Vad kan vara mer rätt än ett par varma vinterkängor för dam i hög kvalitet? Hur varma och isolerande behöver dina vinterkängor vara? En grov sula som gör att du kommer högre upp från marken är ofta det bästa för att hålla kylan från marken på avstånd från foten. PU stövlar (polyuretan) är mycket isolerande då materialet innehåller mycket luft som blir skyddande och isolerande. Finska Kuoma har isolerande PU sulor samt överdelar i isolerande cellplast (liggunderlagsmaterial) som håller värmen länge.

Hur väljer jag rätt vinterkänga?

När du väljer vinterkängor för dam så får dom gärna vara en aning rymliga. Luften är nyckeln till att hålla värmen. Gummi är till viss del isolerande men tänk på att en tät stövel såsom fodrade gummistövlar inte andas och fukten kan göra att du fryser lättare. Material som Neoprene är vattentätt och eftersom dom är lättare än gummi så får man känslan av att dom andas och håller dig varmare bättre.

Använd med fördel en rejäl ullsocka men tänk på att det inte blir varmare att använda flera lager strumpor då luftlagret då kan försvinna. För dom mest frusna så finns det eluppvärmda sulor.

Välkomna in till Skoman och se vårt sortiment online eller tala med våra säljare i butik för att hitta en snygg vinterkänga som passar dig!