• Snabb leverans!
  • Fri frakt
  • 30 dagars öppet köp

20 produkter

20 produkter

Dolomite - 54 Low Evo Ws - Grå låga kängor med Gore-Tex
20%

Dolomite - 54 Low Evo Ws - Grå låga kängor med Gore-Tex

1 760 kr
2 200 kr

Du har sett 20 av 20 produkter

Vandringskängor dam  

Finns det något härligare än att vandra och uppleva vår vackra natur? Hur långt går du och bär du tung packning? En vandringskänga, eller friluftskänga ska vara stabil, dvs. vridstyv sidledes, böjbar och skön framtill.

Vikten på kängorna är inte det viktigaste men en lätt vandringskänga är skönare under vår- och sommar medan en rejäl känga passar bättre under höst- och vinter. Fundera på om du behöver vattentäta kängor, det brukar vara det mest praktiska men en vattentät känga tar längre tid för att torka om du råkar få in vatten in i kängorna.

Ett stabilt och tåligt skaft blir skyddande och du undviker stukningar. Yttersulan är kanske det allra viktigaste. Slitytan bör vara av tåligt gummi för bästa grepp och slitstyrka medan mellansulan (sulans kärna) bör vara av ett stötupptagande och energiåtergivande material.

Många vandringskängor är unisexmodeller men det finns mer specificerade dam modeller som är en aning smalare i passformen. Innersulorna i vandringskängor är lösa och behöver du egna formade inlägg eller andra sulor som ger bästa support och uppbyggnad så byter du ut originalinnersulan.

En skinnfodrad känga andas kvalitet och komfort. Den tål mycket och håller länge samtidigt som textilfodrade kängor kan passa bättre för året runt bruk och andas bättre.

Det allra viktigaste är passformen så prova gärna olika modeller och fabrikat för att se vilka du gillar bäst.