• Snabb leverans!
  • Fri frakt
  • 30 dagars öppet köp

73 produkter

73 produkter

Dolomite - 54 high fg Gtx - Svarta kängor med Gore-Tex
Gore- Tex

Dolomite - 54 high fg Gtx - Svarta kängor med Gore-Tex

2 899 kr

Du har sett 36 av 73 produkter

VATTENTÅLIGA HERRSKOR - Skydda dina skor och fötter från väta.

Alla skor behöver vårdas och skyddas men här har vi samlat herrskor som är mer tåliga mot väta. Oavsett årstid så vill man inte bli stående med blöta skor och strumpor. En vattentålig sko behöver inte betyda att dom är vattentäta men materialet eller konstruktionen är mindre känsligt mot väta.

Vattentätt material Skor med membran.

Fördelen med membranskor är att dom låter dina fötter andas samtidigt som dom är vattentäta. Branschledande är Gore-Tex som även genomför tester på varje enskild skomodell som kommer i produktion för att se att alla delar i skorna klarar kvalitetskraven utifrån andning och slitageförmåga.

Vattentåligt material

Väta sliter hårt på läderskor och därför är skor med textilovandelar mer tåliga mot väta och torkar upp fortare. Relativt underhållsfria men du ser sällan uppklädd ut i ett par skor med textilovansida.

Syntetiskt skinn är automatiskt mer tåligt mot väta men andas sämre och kan kännas kallare och passar sällan som vinterskor. 

Det går att silikon behandla både skinn och mocka för att få materialet ”vattentätt”. Sömmar tejpas ej så vattentätheten garanteras ej men då kan du ändå känna dig trygg ifall du hamnar i dåligt väder.

Att tänka på.

Blir dina skor blöta utvändigt så använd stöveltork med värme inne i skon så dom torkar inifrån och ut.

Ju fler par skor du byter mellan ju längre håller dom!

Blir dina skor smutsiga så rengör direkt – vänta inte tills smutsen har torkat in i skinnet.